top of page

Budincă de dovleac copt by Andreea Jugănaru

Ingrediente:

Budinca de dovleac copt 2_edited.jpg

300,00 g

Dovleac copt

2,00 buc

Ouă

70,00 ml

Smântână lichidă

3,00 linguri

Îndulcitor

50,00 g

Scorțișoară pudră

100,00 g

Vanilie

1,00 lingură

Nucșoară pudră

2,00 linguri

Ienibahar pudră

după gust

Sare

Se pasează dovleacul copt, se adaugă restul de ingrediente. Se toarnă compoziția într-un vas pentru cuptor sau în vase ramekine mici.

Vasul sau vasele cu compozitia se pun în alt vas cu apă și se dau la cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute. (e ca și cum coaceți crema de zahăr ars).

Scoateți vasele de la cuptor, lăsați să se răcească, apoi dați la frigider. Se consumă rece.

Pentru topping:

Într-un vas amestecați ingredientele cu untul rece până obțineti o compoziție sfărâmicioasă. Puneți compoziția într-o tavă și dați la cuptorul încins la 180 grade Celsius până se rumenește. Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească complet. Presărați topping-ul crocant peste budincă înainte să serviți.

Topping:

200,00 g

Făină de migdale

1,00 lingură

Psyllium

1,00 lingură

Făină low carb

2,00 linguri

Îndulcitor

70,00 g

Unt (rece)

-

Nuci / Migdale (tocate)

100,00 g

Vanilie

-

Condimentele ca mai sus

bottom of page