Budincă de dovleac copt by Andreea Jugănaru
Ingrediente:
![Budinca de dovleac copt 2_edited.jpg](https://static.wixstatic.com/media/2ae195_b59f9682e6334fc0a77e802e36dfccc8~mv2_d_1269_1383_s_2.jpg/v1/crop/x_0,y_187,w_1269,h_1010/fill/w_423,h_330,al_c,q_80,usm_0.33_1.00_0.00,enc_auto/Budinca%20de%20dovleac%20copt%202_edited.jpg)
300,00 g
Dovleac copt
2,00 buc
Ouă
70,00 ml
Smântână lichidă
3,00 linguri
Îndulcitor
50,00 g
Scorțișoară pudră
100,00 g
Vanilie
1,00 lingură
Nucșoară pudră
2,00 linguri
Ienibahar pudră
după gust
Sare
Se pasează dovleacul copt, se adaugă restul de ingrediente. Se toarnă compoziÈ›ia într-un vas pentru cuptor sau în vase ramekine mici.
Vasul sau vasele cu compozitia se pun în alt vas cu apă È™i se dau la cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute. (e ca È™i cum coaceÈ›i crema de zahăr ars).
Scoateți vasele de la cuptor, lăsați să se răcească, apoi dați la frigider. Se consumă rece.
​
Pentru topping:
​
Într-un vas amestecaÈ›i ingredientele cu untul rece până obÈ›ineti o compoziÈ›ie sfărâmicioasă. PuneÈ›i compoziÈ›ia într-o tavă È™i daÈ›i la cuptorul încins la 180 grade Celsius până se rumeneÈ™te. ScoateÈ›i din cuptor, lăsaÈ›i să se răcească complet. PresăraÈ›i topping-ul crocant peste budincă înainte să serviÈ›i.
Topping:
200,00 g
Făină de migdale
1,00 lingură
Psyllium
1,00 lingură
Făină low carb
2,00 linguri
Îndulcitor
70,00 g
Unt (rece)
-
Nuci / Migdale (tocate)
100,00 g
Vanilie
-
Condimentele ca mai sus