top of page
Chifteluțe vegetale by Cătălina Mormogeac

O rețetă neobișnuită de chifteluțe.
Ingrediente:
2,00 bucăți
Dovlecei
3,00 bucăți
Morcov
3,00 fire
Ceapă verde
30,00 g
1,00 bucată
Ouă
1,00 lingură
Tărâțe psylium
după gust
Sare / Piper
1. Se dau prin răzătoarea mică dovleceii și morcovii. Se sărează și se lasa 2-3 minute pentru a ieși apa din ei. Se scurge apa, se toacă foarte fin ceapa.
după gust
Usturoi
2.Într-un bol amestecați toate ingredientele, adaugați oul și lingura de tărațe de psylium. Potrivim de sare si piper, adaugăm și un praf de usturoi sau usturoi pisat (dupa gust).
3. Formăm chifteluțele in formă de parjoale (plate) și le putem prăji in untură / ulei de palmier sau se pot pune și in cuptorul incalzit la 180 de grade pană se rumenesc frumos.
bottom of page