Ciorbă din ciuperci pleurotus
Ingrediente:
500,00 g
Ciuperci pleurotus
200,00 g
Bacon
2,00 buc.
Ceapă
3,00 linguri
Ulei de măsline / palmier
1/2 lingură
Sare
1. Într-o oală încăpătoare pentru supă puneÈ›i la călit în ea mai întâi ceapa tocată È™i baconul tăiat în cubuleÈ›e, în foarte puÈ›in ulei. Apoi adăugaÈ›i ciupercile tăiate fâÈ™ii È™i asezonaÈ›i totul cu sare È™i piper. Ciupercile vor lăsa apă la călit.
​
2. AdăugaÈ›i È™i ardeiul roÈ™u tăiat în cubuleÈ›e È™i mai sotaÈ›i totul câteva minute. Apoi stingeÈ›i totul cu 2 l de apă fierbinte È™i puneÈ›i È™i cimbrul uscat, amestecaÈ›i È™i aduceÈ›i totul la fierbere, lăsaÈ›i să fiarbă 20 de minute.
​
3. Într-o tigaie mică puneÈ›i la călit morcovul ras fin, la foc mic, amestecând constant. AdăugaÈ›i morcovul călit în ciorbă È™i lăsaÈ›i să fiarbă acolo 5 minute. LuaÈ›i oala de pe foc È™i pregătiÈ›i liezonul.
0,50 linguriță
1/2 linguriță
Pătrunjel
Piper negru măcinat
0,50 linguriță
1/2 linguriță
Sare / Piper
Cimbru uscat
1,00 buc.
Ardei gras roșu
1,00 buc.
Morcov
după gust
4,00 buc.
Sare / Piper
Gălbenuș de ou
-
300,00 g
Pătrunjel
Smântână
4. Într-un bol încăpător amestecaÈ›i 4 gălbenuÈ™uri cu smântâna. Ca să nu se taie liezonul, acesta trebuie temperat. AdăugaÈ›i un polonic de ciorbă fierbinte peste amestecul de smântână cu gălbenuÈ™ È™i amestecaÈ›i bine cu telul. Deja e călduță compozitia È™i mai adăugaÈ›i încă un polonic È™i iar amestecaÈ›i bine.
​
5. Apoi turnaÈ›i compoziÈ›ia în oala cu ciorbă È™i amestecaÈ›i viguros cu telul în ea. Ciorba falsă de burtă nu se mai pune pe foc. Fiind fierbinte, gălbenuÈ™urile se gătesc de la căldura ei. Ouăle se gătesc la 70°C, iar ciorba are bine peste 80°C. ServiÈ›i ciorba imediat, fierbinte cu pătrunjel verde tocat.