top of page

Supe / Ciorbe

Ciorbă din ciuperci pleurotus

Ingrediente:

500,00 g

Ciuperci pleurotus

200,00 g

Bacon

2,00 buc.

Ceapă

3,00 linguri

Ulei de măsline / palmier

1/2 lingură

Sare

1. Într-o oală încăpătoare pentru supă puneți la călit în ea mai întâi ceapa tocată și baconul tăiat în cubulețe, în foarte puțin ulei. Apoi adăugați ciupercile tăiate fâșii și asezonați totul cu sare și piper. Ciupercile vor lăsa apă la călit.

2. Adăugați și ardeiul roșu tăiat în cubulețe și mai sotați totul câteva minute. Apoi stingeți totul cu 2 l de apă fierbinte și puneți și cimbrul uscat, amestecați și aduceți totul la fierbere, lăsați să fiarbă 20 de minute.

3. Într-o tigaie mică puneți la călit morcovul ras fin, la foc mic, amestecând constant. Adăugați morcovul călit în ciorbă și lăsați să fiarbă acolo 5 minute. Luați oala de pe foc și pregătiți liezonul.

0,50 linguriță

1/2 linguriță

Pătrunjel

Piper negru măcinat

0,50 linguriță

1/2 linguriță

Sare / Piper

Cimbru uscat

1,00 buc.

Ardei gras roșu

1,00 buc.

Morcov

după gust

4,00 buc.

Sare / Piper

Gălbenuș de ou

-

300,00 g

Pătrunjel

Smântână

4. Într-un bol încăpător amestecați 4 gălbenușuri cu smântâna. Ca să nu se taie liezonul, acesta trebuie temperat. Adăugați un polonic de ciorbă fierbinte peste amestecul de smântână cu gălbenuș și amestecați bine cu telul. Deja e călduță compozitia și mai adăugați încă un polonic și iar amestecați bine.

5. Apoi turnați compoziția în oala cu ciorbă și amestecați viguros cu telul în ea. Ciorba falsă de burtă nu se mai pune pe foc. Fiind fierbinte, gălbenușurile se gătesc de la căldura ei. Ouăle se gătesc la 70°C, iar ciorba are bine peste 80°C. Serviți ciorba imediat, fierbinte cu pătrunjel verde tocat.

bottom of page