Drob de miel
Ingredientele principale pentru DROBUL DE MIEL sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă ÅŸi rinichi), verdeÅ£uri (ceapă verde, pătrunjel), ouă (crude ÅŸi fierte). DROBUL DE MIEL este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiÅ£ionale, existând o serie de variaÅ£ii ale reÅ£etei.
În majoritatea variantelor se aÅŸază ouă fierte în centrul acestuia.
Ingrediente:
1000,00 g
2-3 bucăți
Ceapă
1,00 legătură
Pătrunjel
30,00 g
6 bucăți
Ouă
3 bucăți
Ouă fierte
0,25 linguriță
Boia de ardei dulce
0,50 linguriță
Sare
0,25 linguriță
Piper negru măcinat
1. Se călesc măruntaiele de miel împreună cu ceapa, după ce s-au răcit se toacă prin maÈ™ina de tocat sau robot . Se adaugă verdeaÈ›a tocată fin, ouale, sarea È™i piperul.
2. CompoziÈ›ia astfel obÈ›inută se asează în tava de chec pe prapurul de miel, aÈ™ezand în interior cele 3 oua fierte tare.
3. DaÈ›i tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute la temperatura de 200 °C. După ce s-a răcit se scoate din tavă È™i se asează pe un platou alături de decorul dorit.