top of page

Drob de miel

     Ingredientele principale pentru DROBUL DE MIEL sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă ÅŸi rinichi), verdeÅ£uri (ceapă verde, pătrunjel), ouă (crude ÅŸi fierte). DROBUL DE MIEL este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiÅ£ionale, existând o serie de variaÅ£ii ale reÅ£etei.

     În majoritatea variantelor se aÅŸază ouă fierte în centrul acestuia.

Ingrediente:

1000,00 g

2-3 bucăți

Ceapă

1,00 legătură

Pătrunjel

30,00 g

6 bucăți

Ouă

3 bucăți

Ouă fierte

0,25 linguriță

Boia de ardei dulce

0,50 linguriță

Sare

0,25 linguriță

Piper negru măcinat

1. Se călesc  măruntaiele de miel împreună cu ceapa, după ce s-au răcit se toacă prin maÈ™ina de tocat sau robot . Se adaugă verdeaÈ›a tocată fin, ouale, sarea È™i piperul.

2. CompoziÈ›ia astfel obÈ›inută se asează în tava de chec pe prapurul de miel, aÈ™ezand în interior cele 3 oua fierte tare.

3. DaÈ›i tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute la temperatura de 200 °C. După ce s-a răcit se scoate din tavă È™i se asează pe un platou alături de decorul dorit.

bottom of page