Drob de pui / curcan
Drobul de pui / curcan este o variantă mai lejeră a drobului de miel (varianta originală), care păstrează toate calitățile drobului clasic. Din această cauză drobul de pui ocupă o poziÈ›ie de frunte în topul preferinÈ›elor româneÈ™ti. Poate fi uÈ™or preparat de către oricine doar din produse autohtone.
1. ÎncingeÈ›i puÈ›in ulei într-o tigaie È™i adăugaÈ›i carnea de pui tăiată bucăți medii. CăliÈ›i bine până când se rumeneÈ™te frumos.
2. AdăugaÈ›i ceapa tăiată în bucăți medii È™i amestecaÈ›i periodic. Mai căliÈ›i încă 10 minute.
3. Adăugați ficățeii de pui și lăsați să se gătească la foc mediu timp de 15 minute. Asezonați cu sare și piper după gust. Lăsați să se răcească.
4. TreceÈ›i amestecul de carne prin maÈ™ina de tocat. În conÈ›inutul obÈ›inut adăugaÈ›i ceapă verde mărunÈ›ită, mărar, usturoi tocat È™i 4 ouă crude. AmestecaÈ›i bine. PuneÈ›i la fiert 5 ouă, curățaÈ›i-le È™i lăsaÈ›i-le să se răcească.
8. Savurați cu plăcere!
5. LuaÈ›i o tavă dreptunghiulară pe care de obicei o folosiÈ›i pentru checuri. UngeÈ›i-o cu ulei È™i tapetaÈ›i-o cu hârtie de copt. Hârtia la fel ungeÈ›i-o cu puÈ›in ulei.
6. PuneÈ›i primul strat de carne aproximativ de 1 cm peste care adăugaÈ›i ouăle fierte aranjate în rând. AdăugaÈ›i carnea rămasă pe lateral È™i pe suprafață È™i presaÈ›i bine cu degetele.
7. DaÈ›i la cuptor pentru 35 de minute la temperatura de 200°C. Când drobul este gata, frumos rumenit, scoteÈ›i-l din cuptor È™i lăsaÈ›i-l să se răcească complet.
Timp de preparare
60 min
Timp de gatire
35 min
Dificultate
mediu
Servesc
Porții
4 persoane
Ingrediente:
1500,00 g
Carne de pui / curcan
500,00 g
Ficăței de pui / curcan
1,00 bucată
Ceapă
30,00 g
2,00 bucăți
Cățel de usturoi
3,00 legături
Ceapă verde
9,00 bucăți
Ouă
50,00 ml
Ulei
1,00 linguriță
Sare
1,00 linguriță
Piper negru măcinat