Pâine low-carb din făină de migdale

Ingrediente:
3,00 buc.
Ouă
5,00 buc.
Albușuri
5,00 buc.
Gălbenușuri
100,00 ml
Ulei de măsline
250,00 g (2 cești)
Făină de migdale
1,00 lingură cu vârf
Tărâțe de psylium
1/4 linguriță
Praf de copt
1/4 linguriță
Bicarbonat
un praf
Sare
-
Peste gălbenușuri punem ouăle întregi și uleiul și amestecăm bine.
-
Punem pe rând, făina de migdale, tărâțele de psyllium și praful de copt stins și amestecăm bine împreună.
-
Batem albușurile până ce avem o spumă ce nu se dezlipește de pereții bolului, adăugăm bicarbonatul și sarea.
-
În primul amestec, cel cu gălbenușurile, încorporăm treptat albușurile spumă și le amestecăm până ce rezultă un aluat omogen.
-
Punem o hârtie de copt într-o tavă de pâine, turnăm aluatul și le punem la cuptorul încins la 180 ˚C, pentru aprox 30 de minute.
-
Când este gata, o scoatem din cuptor și din tavă și o lasăm să se răcească pentru o jumătate de oră înainte să o feliem.