top of page

Pâine la tigaie by Andreea Jugănaru

Ingrediente:

paine la tigaie_edited.jpg

3,00 buc

Ouă

100,00 g

Smântână grasă

100,00 g

Cașcaval / Mozzarela

2,00 linguri

Psyllium

1/2 linguriță

Praf de copt

100,00 g

Făină de migdale

1 lingură din fiecare

Semințe

(susan, in, floarea soarelui, dovleac)

1,00 linguriță

Sare

Pentru uns tigaia

Ulei de măsline

  1. Bateți bine ouăle cu mixerul până devin pufoase. Adăugați smântâna și cașcavalul ras pe răzătoarea mare. Amestecați și adăugați restul ingredientelor uscate, fără amestecul de floarea soarelui si dovleac.

  2. Lăsați 5 minute deoparte

  3. Ungeți o tigaie mare cu ulei de măsline, presărați cu generozitate semințele de floarea soarelui și dovleac. Presați cu ajutorul palmei compoziția de pâine.

  4. Dați tigaia pe foc foarte mic, puneți un capac pe tigaie și lăsați să se coacă pe foc mic timp de 6-7 minute, având grijă să nu se ardă.

  5. Atenție! E posibil ca pâinea să se lipească mai tare de tigaie datorita cașcavalului. Insistați cu o spatula și desfaceți pâinea, întoarceți-o pe partea cealaltă și mai coaceți pentru 5 minute cu capacul pe tigaie.

  6. După ce se mai răcește, se scoate din tigaie.

  7. E foarte bună și călduță și rece.

bottom of page