top of page

Pâine la tigaie by Andreea Jugănaru

Ingrediente:

paine la tigaie_edited.jpg

3,00 buc

Ouă

100,00 g

Smântână grasă

100,00 g

Cașcaval / Mozzarela

2,00 linguri

Psyllium

1/2 linguriță

Praf de copt

100,00 g

Făină de migdale

1 lingură din fiecare

Semințe

(susan, in, floarea soarelui, dovleac)

1,00 linguriță

Sare

Pentru uns tigaia

Ulei de măsline

  1. BateÈ›i bine ouăle cu mixerul până devin pufoase. AdăugaÈ›i smântâna È™i caÈ™cavalul ras pe răzătoarea mare. AmestecaÈ›i È™i adăugaÈ›i restul ingredientelor uscate, fără amestecul de floarea soarelui si dovleac.

  2. Lăsați 5 minute deoparte

  3. UngeÈ›i o tigaie mare cu ulei de măsline, presăraÈ›i cu generozitate seminÈ›ele de floarea soarelui È™i dovleac. PresaÈ›i cu ajutorul palmei compoziÈ›ia de pâine.

  4. DaÈ›i tigaia pe foc foarte mic, puneÈ›i un capac pe tigaie È™i lăsaÈ›i să se coacă pe foc mic timp de 6-7 minute, având grijă să nu se ardă.

  5. AtenÈ›ie! E posibil ca pâinea să se lipească mai tare de tigaie datorita caÈ™cavalului. InsistaÈ›i cu o spatula È™i desfaceÈ›i pâinea, întoarceÈ›i-o pe partea cealaltă È™i mai coaceÈ›i pentru 5 minute cu capacul pe tigaie.

  6. După ce se mai răceÈ™te, se scoate din tigaie.

  7. E foarte bună È™i călduță È™i rece.

bottom of page