Pâine la tigaie by Andreea Jugănaru
Ingrediente:

3,00 buc
Ouă
100,00 g
Smântână grasă
100,00 g
Cașcaval / Mozzarela
2,00 linguri
Psyllium
1/2 linguriță
Praf de copt
100,00 g
Făină de migdale
1 lingură din fiecare
Semințe
(susan, in, floarea soarelui, dovleac)
1,00 linguriță
Sare
Pentru uns tigaia
Ulei de măsline
-
Bateți bine ouăle cu mixerul până devin pufoase. Adăugați smântâna și cașcavalul ras pe răzătoarea mare. Amestecați și adăugați restul ingredientelor uscate, fără amestecul de floarea soarelui si dovleac.
-
Lăsați 5 minute deoparte
-
Ungeți o tigaie mare cu ulei de măsline, presărați cu generozitate semințele de floarea soarelui și dovleac. Presați cu ajutorul palmei compoziția de pâine.
-
Dați tigaia pe foc foarte mic, puneți un capac pe tigaie și lăsați să se coacă pe foc mic timp de 6-7 minute, având grijă să nu se ardă.
-
Atenție! E posibil ca pâinea să se lipească mai tare de tigaie datorita cașcavalului. Insistați cu o spatula și desfaceți pâinea, întoarceți-o pe partea cealaltă și mai coaceți pentru 5 minute cu capacul pe tigaie.
-
După ce se mai răcește, se scoate din tigaie.
-
E foarte bună și călduță și rece.