top of page

Piure de conopidă cu chifteluțe by Andreea Jugănaru

Ingrediente:

piure de conopida si chiftelute_edited.j

Piureul de conopidă:

1,00 buc (aprox. 300g)

Conopidă mijlocie

70,00 g

Unt

o crenguță

Cimbru proaspăt

30,00 g

1,00 buc

Foaie de dafin

1,00 cățel

Usturoi

după gust

Sare, piper

un vârf de linguriță

Nucșoară

Chifteluțe:

500,00 g

Carne de vită

Pentru început pregătiți chifteluțele:

1. Într-un bol adăugați carnea tocată, ceapa tocată, usturoiul zdrobit, rozmarinul tocat mărunt, parmezanul ras, oul, sarea, piperul și amestecați totul bine.

Din compoziția obținută formați chifteluțe mici pe care le asezați pe o farfurie.

2. Într-o tigaie incingeți uleiul și prăjiți chifteluțele, întorcându-le pe toate părțile. Scoateți chifteluțele pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.

Sosul de rosii:

1. Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline, adăugați usturoiul tocat mărunt și rozmarinul tocat. Sotați totul la foc mic până ce usturoiul capătă o culoare aurie.

Adăugați sucul de roșii și ardeiul iute uscat și amestecați bine.

2. Turnați deasupra 2 pahare de apă și aduceți la punctul de fierbere. Potriviți de sare și piper. În sosul format adăugați chifteluțele și fierbeți la foc mic pentru 10 minute până ce chifteluțele absorb din sos și se inmoaie ușor. La sfârșit adăugați busuiocul proaspăt tocat.

Piureul de conopida:

1. Tăiați în bucățele conopida, puneți-le într-o oală cu apă împreună cu sarea, cimbrișorul, cățelul de usturoi și foaia de dafin. Fierbeți conopida pentru 15 minute până ce este moale și pătrunsă.

2. Scurgeți bine de tot conopida de apă și îndepărtați foaia de dafin și crenguțele de cimbrișor. Adăugați sare, piper și nucșoara după gust. Cu ajutorul unui blender vertical pasați totul până obțineți un piure fin.

3. Adîugați untul și mai pasați 1 minut până ce obțineți un piure cremos și mătăsos.

 

Într-o farfurie puneți o porție generoasă de piure de conopidă. Apoi chifteluțele cu sosul delicios. La sfârșit, garnisiți cu frunze de busuioc proaspăt.

1/2 buc.

Ceapă

30,00 g

2,00 căței

Usturoi

1,00 buc.

Ou

o crenguță

Rozmarin

2,00 căței

1,00 linguriță

Oregano uscat

50,00 g

Parmezan

după gust

Sare, piper

2,00 căței

-

Ulei de palmier / untură

Sosul de roșii:

500,00 g

Carne de vită

1/2 buc.

Ceapă

30,00 g

2,00 căței

Usturoi

1,00 buc.

Ou

o crenguță

Rozmarin

după gust

Sare, piper

-

o crenguță

Busuioc proaspăt

bottom of page