Piure de conopidă cu chifteluțe by Andreea Jugănaru
Ingrediente:
Piureul de conopidă:
1,00 buc (aprox. 300g)
Conopidă mijlocie
70,00 g
Unt
o crenguță
Cimbru proaspăt
30,00 g
1,00 buc
Foaie de dafin
1,00 cățel
Usturoi
după gust
Sare, piper
un vârf de linguriță
Nucșoară
Chifteluțe:
500,00 g
Carne de vită
Pentru început pregătiÈ›i chifteluÈ›ele:
​
1. Într-un bol adăugaÈ›i carnea tocată, ceapa tocată, usturoiul zdrobit, rozmarinul tocat mărunt, parmezanul ras, oul, sarea, piperul È™i amestecaÈ›i totul bine.
Din compoziția obținută formați chifteluțe mici pe care le asezați pe o farfurie.
2. Într-o tigaie incingeÈ›i uleiul È™i prăjiÈ›i chifteluÈ›ele, întorcându-le pe toate părÈ›ile. ScoateÈ›i chifteluÈ›ele pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
​
Sosul de rosii:
1. Într-o tigaie încingeÈ›i uleiul de măsline, adăugaÈ›i usturoiul tocat mărunt È™i rozmarinul tocat. SotaÈ›i totul la foc mic până ce usturoiul capătă o culoare aurie.
Adăugați sucul de roșii și ardeiul iute uscat și amestecați bine.
2. TurnaÈ›i deasupra 2 pahare de apă È™i aduceÈ›i la punctul de fierbere. PotriviÈ›i de sare È™i piper. În sosul format adăugaÈ›i chifteluÈ›ele È™i fierbeÈ›i la foc mic pentru 10 minute până ce chifteluÈ›ele absorb din sos È™i se inmoaie uÈ™or. La sfârÈ™it adăugaÈ›i busuiocul proaspăt tocat.
​
Piureul de conopida:
1. TăiaÈ›i în bucățele conopida, puneÈ›i-le într-o oală cu apă împreună cu sarea, cimbriÈ™orul, cățelul de usturoi È™i foaia de dafin. FierbeÈ›i conopida pentru 15 minute până ce este moale È™i pătrunsă.
2. ScurgeÈ›i bine de tot conopida de apă È™i îndepărtaÈ›i foaia de dafin È™i crenguÈ›ele de cimbriÈ™or. AdăugaÈ›i sare, piper È™i nucÈ™oara după gust. Cu ajutorul unui blender vertical pasaÈ›i totul până obÈ›ineÈ›i un piure fin.
3. AdîugaÈ›i untul È™i mai pasaÈ›i 1 minut până ce obÈ›ineÈ›i un piure cremos È™i mătăsos.
Într-o farfurie puneÈ›i o porÈ›ie generoasă de piure de conopidă. Apoi chifteluÈ›ele cu sosul delicios. La sfârÈ™it, garnisiÈ›i cu frunze de busuioc proaspăt.
1/2 buc.
Ceapă
30,00 g
2,00 căței
Usturoi
1,00 buc.
Ou
o crenguță
Rozmarin
2,00 căței
1,00 linguriță
Oregano uscat
50,00 g
Parmezan
după gust
Sare, piper
2,00 căței
-
Ulei de palmier / untură
Sosul de roșii:
500,00 g
Carne de vită
1/2 buc.
Ceapă
30,00 g
2,00 căței
Usturoi
1,00 buc.
Ou
o crenguță
Rozmarin
după gust
Sare, piper
-
o crenguță
Busuioc proaspăt