top of page

Rețete fără lactate

Piure de conopidă cu chifteluțe by Andreea Jugănaru

Ingrediente:

piure de conopida si chiftelute_edited.j

Piureul de conopidă:

1,00 buc (aprox. 300g)

Conopidă mijlocie

70,00 g

Unt

o crenguță

Cimbru proaspăt

30,00 g

1,00 buc

Foaie de dafin

1,00 cățel

Usturoi

după gust

Sare, piper

un vârf de linguriță

Nucșoară

Chifteluțe:

500,00 g

Carne de vită

Pentru început pregătiÈ›i chifteluÈ›ele:

​

1. Într-un bol adăugaÈ›i carnea tocată, ceapa tocată, usturoiul zdrobit, rozmarinul tocat mărunt, parmezanul ras, oul, sarea, piperul È™i amestecaÈ›i totul bine.

Din compoziÈ›ia obÈ›inută formaÈ›i chifteluÈ›e mici pe care le asezaÈ›i pe o farfurie.

2. Într-o tigaie incingeÈ›i uleiul È™i prăjiÈ›i chifteluÈ›ele, întorcându-le pe toate părÈ›ile. ScoateÈ›i chifteluÈ›ele pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.

​

Sosul de rosii:

1. Într-o tigaie încingeÈ›i uleiul de măsline, adăugaÈ›i usturoiul tocat mărunt È™i rozmarinul tocat. SotaÈ›i totul la foc mic până ce usturoiul capătă o culoare aurie.

AdăugaÈ›i sucul de roÈ™ii È™i ardeiul iute uscat È™i amestecaÈ›i bine.

2. TurnaÈ›i deasupra 2 pahare de apă È™i aduceÈ›i la punctul de fierbere. PotriviÈ›i de sare È™i piper. În sosul format adăugaÈ›i chifteluÈ›ele È™i fierbeÈ›i la foc mic pentru 10 minute până ce chifteluÈ›ele absorb din sos È™i se inmoaie uÈ™or. La sfârÈ™it adăugaÈ›i busuiocul proaspăt tocat.

​

Piureul de conopida:

1. TăiaÈ›i în bucățele conopida, puneÈ›i-le într-o oală cu apă împreună cu sarea, cimbriÈ™orul, cățelul de usturoi È™i foaia de dafin. FierbeÈ›i conopida pentru 15 minute până ce este moale È™i pătrunsă.

2. ScurgeÈ›i bine de tot conopida de apă È™i îndepărtaÈ›i foaia de dafin È™i crenguÈ›ele de cimbriÈ™or. AdăugaÈ›i sare, piper È™i nucÈ™oara după gust. Cu ajutorul unui blender vertical pasaÈ›i totul până obÈ›ineÈ›i un piure fin.

3. AdîugaÈ›i untul È™i mai pasaÈ›i 1 minut până ce obÈ›ineÈ›i un piure cremos È™i mătăsos.

 

Într-o farfurie puneÈ›i o porÈ›ie generoasă de piure de conopidă. Apoi chifteluÈ›ele cu sosul delicios. La sfârÈ™it, garnisiÈ›i cu frunze de busuioc proaspăt.

1/2 buc.

Ceapă

30,00 g

2,00 căței

Usturoi

1,00 buc.

Ou

o crenguță

Rozmarin

2,00 căței

1,00 linguriță

Oregano uscat

50,00 g

Parmezan

după gust

Sare, piper

2,00 căței

-

Ulei de palmier / untură

Sosul de roșii:

500,00 g

Carne de vită

1/2 buc.

Ceapă

30,00 g

2,00 căței

Usturoi

1,00 buc.

Ou

o crenguță

Rozmarin

după gust

Sare, piper

-

o crenguță

Busuioc proaspăt

bottom of page