Salată de ridichi cu castraveți și ouă
1. FierbeÈ›i ouăle, curățaÈ›i-le de coajă È™i le tăiaÈ›i în patru. SpălaÈ›i castraveÈ›ii È™i îi tăiaÈ›i rondele. SpălaÈ›i ridichile, le tăiaÈ›i vârful È™i codiÈ›ele È™i le tăiaÈ›i tot în patru.
2. PuneÈ›i într-un bol 50 g de iaurt, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat, adăugaÈ›i sare, uleiul de măsline È™i pasaÈ›i bine cu un blender vertical. AdăugaÈ›i 250 g de iaurt rămas È™i amestecaÈ›i bine cu o lingură.
3. PuneÈ›i într-un bol ridichile, castraveÈ›ii, adăugaÈ›i sosul de iaurt cu pătrunjel È™i amestecaÈ›i bine. Într-un bol separat amestecaÈ›i ouăle cu smântâna, muÈ™tarul, asezonaÈ›i cu sare È™i piper negru.
4. AsamblaÈ›i salata, aÈ™ezând mai întâi pe platou salata principală de ridichi cu castraveÈ›i, apoi ouăle cu smântână.
Ingrediente:
2,00 legături
Ridiche
3,00 buc.
Castraveți
1/2 legătură
Pătrunjel
Servesc
3,00 linguri
4 persoane
Smântână
2,00 căței
Usturoi
5,00 buc.
Ouă
300,00 g
Iaurt grecesc (10% grăsime)
2,00 linguri
Ulei de măsline
1/2 linguriță
Sare
1/2 linguriță
Piper negru măcinat
1/2 linguriță
Muștar