Soleanca - Ciorbă rusească
Ingrediente:
300,00 g
Carne de porc
150,00 g
Salam uscat
150,00 g
Șuncă
150,00 g
Pastramă de porc
2,00 buc.
Ceapă
1. PregătiÈ›i baza pentru soleancă, o supă de carne foarte simplă. Într-o cratiță puneÈ›i carnea de porc, 2 litri de apă si 1 ceapa întreagă. PuneÈ›i pe foc, cînd începe să fiarba luaÈ›i spuma de deasupra, faceÈ›i focul mic È™i acoperiÈ›i oala cu capac. LăsaÈ›i să fiarbă aÈ™a încet până carnea este complet gătită. ScoateÈ›i ceapa È™i aruncaÈ›i-o.
​
2. TăiaÈ›i toate mezelurile, carnea fiartă È™i ceapa în fâÈ™ii lungi, potrivit de subÈ›iri.
​
3. Într-o tigaie cu ulei încins puneÈ›i la călit ceapa, când devine aurie adăugaÈ›i pasta de roÈ™ii, amestecaÈ›i bine, apoi adăugaÈ›i castraveÈ›ii muraÈ›i daÈ›i prin răzătoare È™i scurÈ™i de zeamă, căliÈ›i timp de 5 minute.
0,50 linguriță
2,00 linguri
Pătrunjel
Pastă de roșii
0,50 linguriță
5,00 buc.
Sare / Piper
Castraveți murați
4,00 felii
Lămâie
50,00 g
Măsline negre fără sâmburi
după gust
50,00 ml
Sare / Piper
Ulei de măsline / palmier
-
100,00 g
Pătrunjel
Smântână
4. AdăugaÈ›i fâÈ™iile de salam uscat, È™unca, pastrama È™i carnea, amestecaÈ›i bine È™i căliÈ›i 2 minute.
​
5. În cratiÈ›a cu supă de porc adăugaÈ›i amestecul de carne È™i puneÈ›i la fiert pe foc mic, timp de 5 minute, condimentaÈ›i cu sare È™i piper.
6. PuneÈ›i soleanca în farfurie È™i adăugaÈ›i 1 felie de lămâie, 3 masline È™i o lingură de smântână.