top of page

Supe / Ciorbe

Supă cremă de dovlecei / zucchini

1. Dovlecelul se spală bine pe coajă cu un burete de bucătărie aspru și se clătește în câteva ape reci, mai ales că îi vom păstra coaja, care va da culoare și consistență cremei noastre.

 

2. Se taie pe lung dovlecelul și se scobesc semințele cu o lingură. Semințele se aruncă. Se taie dovlecelul pe lung și apoi în cuburi.

3. Ceapa și tijele de țelină se curăță și se toacă mărunt și usturoiul se zdrobește.

Ingrediente:

1,00 kilogram

Dovlecei / zucchini

150,00 ml

Smântână dulce

2,00 bucăți medii

Ceapă

30,00 g

2,00 căței

Usturoi

2,00 tije

Țelină Apio

2,00 bucăți

Foi de dafin

30,00 g

Unt

1,00 legătură

Pătrunjel verde

0,50 linguriță

0,50 linguriță

Sare / Piper

Sare / Piper

0,50 litri

Apă

4. Într-o cratiță se încinge untul și când se topește, se adaugă ceapa, țelina și usturoiul, împreună cu un praf de sare. Se călesc legumele pe foc mediu până încep să se înmoaie.

5. După 2 minute se adaugă în cratiță cuburile de dovlecel și se mărește focul, amestecând din când în când timp 2-3 minute, cât să scadă puțin dovleceii. Se adaugă în cratiță apă și frunzele de dafin. Se pune capacul și se fierbe până când dovleceii se înmoaie bine.

 

6. Chiar la final, se adaugă în supă smântâna, pătrunjelul verde (nu e nevoie să fie tocat, doar spălat bine). Se trage supa de pe foc și se mixează cu blenderul până când obținem o cremă fină (dacă ați folosit frunză de dafin uscată, îndepărtați-o înainte de a băga blenderul în supă). Se trece supa prin sită ca să se îndepărteze eventualele fibre și e gata de servit, după ce se potrivește gustul cu sare și piper.

bottom of page