Tartă cu afine
Blat (varianta 1):
Blat (varianta 2):
90,00 g
Făină de cocos
1,00 lingură
Tărâțe de psyllium
1/2 linguriță
Praf de copt
130,00 g
Făină de migdale
1,00 lingură
Tărâțe de psyllium
1/2 linguriță
Praf de copt
1,00 buc
Ouă
1,00 buc
Ouă
90,00 g
Unt
1,00 lingură
Indulcitor eritritol-stevie/xilitol
un praf
Sare
60,00 g
Unt
1,00 lingură
Indulcitor eritritol-stevie/xilitol
un praf
Sare
3,00 linguri
Semințe de susan
1. Se spală afinele și se lasă la zvântat pe un prosop de hârtie.
2. Se amestecă într-un bol componentele aluatului, până devine un amestec omogen. Într-o tavă de tartă sau una cu pereți detașabili (diametru 25-26 cm), se pune un cerc tăiat din hârtie de copt, care se unge cu unt. Apoi se întinde aluatul obținut, formând o bază și niște borduri de circa 2 cm.
3. Se dă forma câteva minute în cuptorul încins la 180 grade C. Apoi se scoate și se toarnă cu atenție amestecul de smântână lichidă, ouă, îndulcitor și vanilie. Se răsfiră afinele uniform.
4. Se coace la 170 grade C până se prinde suprafața. Făina de cocos are tendința să se ardă ușor, în special e vorba de marginile tartei. Am remarcat că ajută o tavă cu apă plasată pe raftul cel mai de jos al cuptorului pe timpul coacerii.
Tarta se servește rece.
Umplutura:
200,00 g
Afine proaspete
3,00 buc.
Ouă
50,00 g
Indulcitor eritritol-stevie/xilitol
70,00 g
Smântână dulce (min 30% grăsime)
după preferințe
Esență de vanilie