top of page

Tartă de legume by Andreea Ion

Tartă de legume.jpg

Pentru aluat:

 

Se rad broccoli (doar cozile, buchetele se dau deoparte pentru a se folosi la umplutură), cele 150 de grame de caÈ™caval È™i zucchini. Se dau prin răzătoare È™i se condimentează (zucchini după ce se rad se storc de zeamă).

Apoi se pune compoziÈ›ia într-o formă rotundă care în prealabil se tapetează cu hârtie de copt unsa cu puÈ›in ulei de măsline. Tava se dă la cuptor la 170 de grade pentru aproximativ 45 de minute (pâna se rumeneÈ™te frumos).

​

Pentru umplutură:

​

Într-o tigaie se pun la călit (pt 10min) ciupercile, ceapa, ardei tăiaÈ›i julien, spanacul È™i restul de broccoli.

Se pun condimente (sare/piper) după preferință. După ce compoziÈ›ia s-a răcit puÈ›in se bat ouăle cu smântâna până se omogenizează frumos. CompoziÈ›ia obÈ›inută se pune peste blatul din cuptor pentru aproximativ 30 de minute. La final se mai adăugă caÈ™caval ras È™i se mai È›ine la cuptor 5 minute.

​

Ingrediente:

Crusta (blatul):

2,00 bucăți

Broccoli (cozile)

150,00 g

Cașcaval

2,00 bucăți

Zucchini

Servesc

1,00 lingură

4 persoane

Ulei de măsline

Umplutura:

2,00 bucăți

Broccoli (buchetele)

5,00 bucăți

Ouă

3,00 linguri

Smântână

Servesc

3,00 linguri

4 persoane

Ulei de măsline

100,00 g

Cașcaval

1,00 caserolă

Ciuperci proaspete

1,00 buc.

Ceapă

2,00 bucăți

Ardei gras

250,00 g

Spanac

după gust

Sare + Piper

bottom of page