Tartă de legume by Andreea Ion
Pentru aluat:
Se rad broccoli (doar cozile, buchetele se dau deoparte pentru a se folosi la umplutură), cele 150 de grame de cașcaval și zucchini. Se dau prin răzătoare și se condimentează (zucchini după ce se rad se storc de zeamă).
Apoi se pune compoziÈ›ia într-o formă rotundă care în prealabil se tapetează cu hârtie de copt unsa cu puÈ›in ulei de măsline. Tava se dă la cuptor la 170 de grade pentru aproximativ 45 de minute (pâna se rumeneÈ™te frumos).
​
Pentru umplutură:
​
Într-o tigaie se pun la călit (pt 10min) ciupercile, ceapa, ardei tăiaÈ›i julien, spanacul È™i restul de broccoli.
Se pun condimente (sare/piper) după preferință. După ce compoziÈ›ia s-a răcit puÈ›in se bat ouăle cu smântâna până se omogenizează frumos. CompoziÈ›ia obÈ›inută se pune peste blatul din cuptor pentru aproximativ 30 de minute. La final se mai adăugă caÈ™caval ras È™i se mai È›ine la cuptor 5 minute.
​
Ingrediente:
Crusta (blatul):
2,00 bucăți
Broccoli (cozile)
150,00 g
Cașcaval
2,00 bucăți
Zucchini
Servesc
1,00 lingură
4 persoane
Ulei de măsline
Umplutura:
2,00 bucăți
Broccoli (buchetele)
5,00 bucăți
Ouă
3,00 linguri
Smântână
Servesc
3,00 linguri
4 persoane
Ulei de măsline
100,00 g
Cașcaval
1,00 caserolă
Ciuperci proaspete
1,00 buc.
Ceapă
2,00 bucăți
Ardei gras
250,00 g
Spanac
după gust
Sare + Piper