Tort cu ciocolată și nucă de cocos (18cm diametru) by Andreea Jugănaru

Blatul:
1. PreîncălziÈ›i cuptorul la 180 de grade C.
2. Într-un castron amestecaÈ›i faina de migdale, faina de cocos, guma xantan, sarea, cacaua Și praful de copt È™i lăsaÈ›i deoparte.
3. În alt castron bateÈ›i ouale împreună cu îndulcitorul la viteza maximă până îÈ™i dublează volumul.
4. Turnați untul topit, esențele, după care adăugați ingredientele uscate.
5. ÎmpărÈ›iÈ›i compoziÈ›ia în două tăvi acoperite cu hârtie de copt (cu diam. de 18 cm).
6. CoaceÈ›i blaturile pentru 20-25 de minute până ce sunt coapte. FaceÈ›i testul cu scobitoarea. Apoi lăsaÈ›i blaturile să se răcească complet.
*PuteÈ›i face un singur blat pe care să îl tăiaÈ›i în 2 părÈ›i egale, dar eu m-am temut că nu o să se taie bine È™i am preferat să îl pun în 2 tăvi.
​Crema:
​
1. HidrataÈ›i gelatina în 3 linguri de apă rece, lăsaÈ›i deoparte.
2. Într-un castron amestecaÈ›i mascarpone cu laptele de cocos, îndulcitorul È™i esenÈ›a de vanilie.
3. Topiti gelatina hidratată 10 secunde la microunde. ÎncorpotaÈ›i gelatina în compoziÈ›ia de mascarpone È™i lapte de cocos, amestecaÈ›i foarte bine. La sfârÈ™it adăugaÈ›i fulgii de cocos.
* La început crema va fi puÈ›in mai moale, dar apoi se va întări de la gelatină È™i cocos.
4. Puneți primul blat pe farfurie sau platoul de servit. Montați un inel de tort in jurul blatului. Adăugați jumătate din cantitatea de cremă.
5. Puneți cel de-al doilea blat. Turnați restul de cremă. Nivelați bine cu o spatulă.
6. Dați la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Blat:
150,00 g
Făină de migdale
40,00 g
Făină de cocos
30,00 g
Cacao neagră
1/3 linguriță
Gumă xantan (opțional)
4,00 buc
Ouă
50,00 g
Unt topit
50,00 g
Indulcitor eritritol-stevie/xilitol
10,00 g
Praf de copt
după preferințe
sare, esență ron, esență vanilie
Crema:
250,00 g
Mascarpone
500,00 ml
Lapte de cocos
50,00 g
Indulcitor eritritol-stevie/xilitol
70,00 g
Fulgi de cocos
după preferințe
Esență de vanilie
10,00 g
Gelatină pudră