Tort de brânză (pt. tava cu diametru de 28 cm)

Pentru blat:
Se bate untul la temperatura camerei împreună cu îndulcitorul, sarea și aromele, până iese o compoziție pufoasă (1-2 minute). Se adaugă făina de cocos și se frământă un aluat compact și ușor sfărâmicios.
Se ia aluatul, se aplatizează și se pune pe o tavă cu hârtie de copt.
Se coace 10-12 minute la circa 160-170 grade C. Atenție mare să nu se ardă, mai bine verificați la fiecare câteva minute. Când sunt gata, se lasă la răcit în tavă.
Crema:
Getatina se înmoaie în 3-4 linguri de apă rece, se topește în puțină brânzică la foc mic și se adaugă în brânza batută la mixer.
Brânza se bate cu vanilia și xilitolul, apoi se adaugă frișca bătută. Brânza se va înmuia dar se va întări când se adaugă frișca bătută. Se lucrează cu mixerul.
Se toarnă peste blatul rece și se mai lasă 1/2 oră la rece.
Toppingul:
Sucul care rezultă din decongelarea fructelor se fierbe impreună cu xilitolul (îndulcitorul), se adaugă gelatina și apoi fructele. Se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei și se pune peste tort.
Ingrediente:
Blat:
100,00 g
Unt
30,00 g
Xilitol
75,00 g
Făină de cocos
un praf
Sare
după gust
Vanilie
Crema:
1,00 kg
2,00 pliculețe
2,00 pliculețe
Brânză de vaci (PILOS Lidl 1 găletușă)
150,00 g
Xilitol
Finesse Vanilie Bourbon
Gelatină (dr. Otker)
200,00 g
Frișcă bătută
Topping:
300,00 g
Fructe congelate / proaspete
1,00 pliculeț
Gelatină (dr. Otker)