top of page

Tort de Tiramisu  by Andreea Jugănaru

tort de tiramisu_edited.jpg

Blatul:

 

1. ÎncingeÈ›i cuptorul la 170 de grade Celsius.

2. PregătiÈ›i o formă de tort cu diametrul de 20 cm, tapetaÈ›i-o (È™i fundul È™i pereÈ›ii) cu hârtie de copt.

3. Într-un vas curat bateÈ›i spumă albuÈ™urile împreună cu sarea. AdaugaÈ›i îndulcitorul È™i sucul de lămâie È™i bateÈ›i până obÈ›ineÈ›i o spumă lucioasă. La sfârÈ™it adăugaÈ›i cacaoa, alunele de pădure, făina de migdale È™i extractul de vanilie.

4. AmestecaÈ›i uÈ™or cu o spatulă doar până la încorporare. TurnaÈ›i compoziÈ›ia în forma de tort pregătită.

5. DaÈ›i la cuptorul încins pentru 40-50 minute.

 

   ***VeÈ›i obÈ›ine un blat uÈ™or elastic. PuteÈ›i face proba cu scobitoarea. După ce se răceÈ™te, se mai întăreÈ™te. Îl puteÈ›i consuma ca atare, ca o prăjitură normală.

6. Pentru cremă, hidrataÈ›i gelatina în espresso-ul răcit pentru 10 minute. Între timp, amestecaÈ›i mascarpone, crema de brânză, cafeaua instant, vanilia È™i romul.

7. ÎncălziÈ›i câteva secunde gelatina hidratată până se topeÈ™te (la microunde sau pe baie de aburi) apoi încorporaÈ›i în compoziÈ›ia de brânză.

8. Turnați peste blatul răcit. Pudrați cu cacao.

Ingrediente (pentru un tort cu diametrul de 20 cm):

Blat:

4,00 buc.

Albușuri

70,00 g

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

2,00 linguri

Cacao neagră

200,00 g

Alune de pădure

prăjite și măcinate

2,00 linguri

Făină de migdale

1,00 linguriță

Suc de lămâie

1,00 linguriță

Extract de vanilie

un praf

Sare

Crema:

50,00 g

Espresso tare răcit

5,00 g

Gelatină granule

2,00 linguri

Cafea instant

250,00 g

Mascarpone

200,00 g

Cremă de brânză

1,00 linguriță

Extract de vanilie

1,00 linguriță

Esență de rom

Crema: (varianta fără lapte)

*** Pentru varianta fără lapte:

 

6. ÎncălziÈ›i crema de lapte de cocos, adăugaÈ›i ciocolata È™i restul ingredientelor.

7. AmestecaÈ›i totul bine. LăsaÈ›i să se răcească până la temperatura camerei È™i puneÈ›i peste blat. Pe deasupra pudraÈ›i cacao sau fulgi de cocos.

250,00 g

Ciocolată neagră (low carb)

după gust

Îndulcitor eritritol-stevie/xilitol

200,00 g

Cremă lapte de cocos

1,00 linguriță

Extract de vanilie

1,00 linguriță

Esență de rom

bottom of page