Tortilla

Ingrediente:
1,00 cană
Făină de migdale albă
1,00 linguriță
1/2 linguriță
Servesc
un praf
4 persoane
Sare
1,00 buc.
Servesc
1,00 lingură
4 persoane
Apă
1. Adăugați toate ingredientele în bolul mixerului și amestecați până se formează o bilă de aluat. Scoateți aluatul și acoperiți-l cu folie de plastic.
2. Frământați-l un minut sau două cu mâinile, apoi lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute.
* Procesul de frământare și de odihnă va ajuta la activarea gumei de xantan și va oferi tortilelor o flexibilitate fantastică.
3. Odată ce aluatul s-a odihnit, îl puteți desface și împărți în 4 bile de aluat de dimensiuni egale.
4. Așezați o foaie de hârtie pergament pe suprafața de lucru, adăugați una dintre bile, apoi acoperiți-o cu o altă foaie de hârtie.
Aluatul pentru tortilla poate fi destul de lipicios, iar utilizarea hârtiei este de mare ajutor, așa că nu săriți peste etapa asta.
Aplatizați bila de aluat cu mâinile și, odată ce este plat, folosiți un făcăleț pentru a termina rularea aluatului.
Aluatul trebuie să fie la fel de gros ca un bănuț și cel puțin 6 centimetri lățime cu 6 centimetri lungime.
Îți recomand să folosești un bol mic care are diametrul de aproximativ 6 centimetri pentru a testa și să vezi dacă ai turnat aluatul suficient. Când ai mai mult aluat decât bolul, scoateți stratul superior de hârtie pergament și așezați bolul înapoi pe aluat.
Folosiți un cuțit pentru a urmări marginile vasului și pentru a îndepărta marginile nedorite.
5. Luați o tigaie antiaderentă , așezați-o pe foc și cand se încinge adăugați tortilla și se gătește până când nuanța galbenă devine albă. Când întreaga tortilă devine această culoare mai deschisă, atunci întoarceți-o. Odată ce o întoarceți, nu faceți decât să numărați până la 5 și să-l scoateți imediat din tigaie.
Acest lucru vă va asigura că nu prăjiți în exces tortilla și că aceasta va fi pliabilă.