Tortilla
Ingrediente:
1,00 cană
Făină de migdale albă
1,00 linguriță
1/2 linguriță
Servesc
un praf
4 persoane
Sare
1,00 buc.
Servesc
1,00 lingură
4 persoane
Apă
1. AdăugaÈ›i toate ingredientele în bolul mixerului È™i amestecaÈ›i până se formează o bilă de aluat. ScoateÈ›i aluatul È™i acoperiÈ›i-l cu folie de plastic.
2. FrământaÈ›i-l un minut sau două cu mâinile, apoi lăsaÈ›i-l să se odihnească aproximativ 15 minute.
* Procesul de frământare È™i de odihnă va ajuta la activarea gumei de xantan È™i va oferi tortilelor o flexibilitate fantastică.
3. Odată ce aluatul s-a odihnit, îl puteÈ›i desface È™i împărÈ›i în 4 bile de aluat de dimensiuni egale.
4. AÈ™ezaÈ›i o foaie de hârtie pergament pe suprafaÈ›a de lucru, adăugaÈ›i una dintre bile, apoi acoperiÈ›i-o cu o altă foaie de hârtie.
Aluatul pentru tortilla poate fi destul de lipicios, iar utilizarea hârtiei este de mare ajutor, aÈ™a că nu săriÈ›i peste etapa asta.
AplatizaÈ›i bila de aluat cu mâinile È™i, odată ce este plat, folosiÈ›i un făcăleÈ› pentru a termina rularea aluatului.
Aluatul trebuie să fie la fel de gros ca un bănuț și cel puțin 6 centimetri lățime cu 6 centimetri lungime.
ÎÈ›i recomand să foloseÈ™ti un bol mic care are diametrul de aproximativ 6 centimetri pentru a testa È™i să vezi dacă ai turnat aluatul suficient. Când ai mai mult aluat decât bolul, scoateÈ›i stratul superior de hârtie pergament È™i aÈ™ezaÈ›i bolul înapoi pe aluat.
FolosiÈ›i un cuÈ›it pentru a urmări marginile vasului È™i pentru a îndepărta marginile nedorite.
5. LuaÈ›i o tigaie antiaderentă , aÈ™ezaÈ›i-o pe foc È™i cand se încinge adăugaÈ›i tortilla È™i se găteÈ™te până când nuanÈ›a galbenă devine albă. Când întreaga tortilă devine această culoare mai deschisă, atunci întoarceÈ›i-o. Odată ce o întoarceÈ›i, nu faceÈ›i decât să număraÈ›i până la 5 È™i să-l scoateÈ›i imediat din tigaie.
Acest lucru vă va asigura că nu prăjiÈ›i în exces tortilla È™i că aceasta va fi pliabilă.