Vinete umplute în stil turcesc
1. SpălaÈ›i vinetele, faceÈ›i o tăietură pe mijloc È™i scobiÈ›i miezul cu ajutorul unei linguri, faceÈ›i o gaură de circa 2 cm adâncime, astfel veÈ›i obÈ›ine niÈ™te bărcuÈ›e. PresăraÈ›i vinetele cu sare È™i lăsaÈ›i-le pentru 30 de minute.
​
2. Între timp pregătiÈ›i umplutura: TocaÈ›i ceapa mărunt, prăjiÈ›i-o în ulei, până capătă o culoare uÈ™or aurie. AdăugaÈ›i carnea tocată, amestecaÈ›i È™i înăbuÈ™iÈ›i 3-4 minute.
Ingrediente:
4,00 buc.
Vinete
500,00 g
2,00 buc.
Ceapă
30,00 g
5,00 căței
Usturoi
3,00 buc.
Roșii
2,00 buc.
1,00 linguriță
1,00 linguriță
3,00 linguri
Ardei iute
100,00 g
Cașcaval (opțional)
1,00 legătură
Pătrunjel
Sare
Piper negru măcinat
Ulei de măsline / palmier
3. DecojiÈ›i roÈ™iile È™i le daÈ›i prin blender (sau le daÈ›i prin răzătoare). AdăugaÈ›i piureul de roÈ™ii peste carnea tocată. PresaÈ›i usturoiul sau daÈ›i-l prin răzătoarea mică, tăiaÈ›i jumătate de ardei iute fâÈ™ii subÈ›iri. AdăugaÈ›i usturoiul È™i ardeiul în compoziÈ›ia de carne, amestecaÈ›i bine È™i înăbuÈ™iÈ›i timp de 10 minute. AsezonaÈ›i cu sare È™i piper, după gust. La sfârÈ™it, adăugaÈ›i pătrunjel tocat, amestecaÈ›i, luaÈ›i de pe foc È™i scurgeÈ›i de zeamă.
​
4. AÈ™ezaÈ›i vinetele pe tava de copt È™i le umpleÈ›i cu umplutura de carne. DecoraÈ›i cu jumătăți de ardei iute È™i opÈ›ional spre sfârÈ™itul coacerii presăraÈ›i caÈ™caval ras pe deasupra. CoaceÈ›i în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C timp de 45 minute.