top of page

Vinete umplute în stil turcesc

1. Spălați vinetele, faceți o tăietură pe mijloc și scobiți miezul cu ajutorul unei linguri, faceți o gaură de circa 2 cm adâncime, astfel veți obține niște bărcuțe. Presărați vinetele cu sare și lăsați-le pentru 30 de minute.

2. Între timp pregătiți umplutura: Tocați ceapa mărunt, prăjiți-o în ulei, până capătă o culoare ușor aurie. Adăugați carnea tocată, amestecați și înăbușiți 3-4 minute.

Ingrediente:

4,00 buc.

Vinete

500,00 g

2,00 buc.

Ceapă

30,00 g

5,00 căței

Usturoi

3,00 buc.

Roșii

2,00 buc.

1,00 linguriță

1,00 linguriță

3,00 linguri

Ardei iute

100,00 g

Cașcaval (opțional)

1,00 legătură

Pătrunjel

Sare

Piper negru măcinat

Ulei de măsline / palmier

3. Decojiți roșiile și le dați prin blender (sau le dați prin răzătoare). Adăugați piureul de roșii peste carnea tocată. Presați usturoiul sau dați-l prin răzătoarea mică, tăiați jumătate de ardei iute fâșii subțiri. Adăugați usturoiul și ardeiul în compoziția de carne, amestecați bine și înăbușiți timp de 10 minute. Asezonați cu sare și piper, după gust. La sfârșit, adăugați pătrunjel tocat, amestecați, luați de pe foc și scurgeți de zeamă.

4. Așezați vinetele pe tava de copt și le umpleți cu umplutura de carne. Decorați cu jumătăți de ardei iute și opțional spre sfârșitul coacerii presărați cașcaval ras pe deasupra.  Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C timp de 45 minute.

bottom of page