Vinete umplute în stil turcesc
![](https://static.wixstatic.com/media/2ae195_67585b5b39e345ee886d645ff57480bc~mv2_d_1200_1600_s_2.jpeg/v1/crop/x_0,y_389,w_1200,h_822/fill/w_238,h_154,al_c,q_80,usm_0.33_1.00_0.00,enc_auto/2ae195_67585b5b39e345ee886d645ff57480bc~mv2_d_1200_1600_s_2.jpeg)
![](https://static.wixstatic.com/media/2ae195_a333f08aabfd4015806c4b6f293798ca~mv2_d_1600_1200_s_2.jpeg/v1/crop/x_0,y_48,w_1600,h_1104/fill/w_239,h_155,al_c,q_80,usm_0.33_1.00_0.00,enc_auto/2ae195_a333f08aabfd4015806c4b6f293798ca~mv2_d_1600_1200_s_2.jpeg)
![](https://static.wixstatic.com/media/2ae195_69d3cc76b9384451a679abc205aaa601~mv2.jpg/v1/crop/x_0,y_25,w_800,h_550/fill/w_395,h_266,al_c,q_80,usm_0.33_1.00_0.00,enc_auto/2ae195_69d3cc76b9384451a679abc205aaa601~mv2.jpg)
1. SpălaÈ›i vinetele, faceÈ›i o tăietură pe mijloc È™i scobiÈ›i miezul cu ajutorul unei linguri, faceÈ›i o gaură de circa 2 cm adâncime, astfel veÈ›i obÈ›ine niÈ™te bărcuÈ›e. PresăraÈ›i vinetele cu sare È™i lăsaÈ›i-le pentru 30 de minute.
​
2. Între timp pregătiÈ›i umplutura: TocaÈ›i ceapa mărunt, prăjiÈ›i-o în ulei, până capătă o culoare uÈ™or aurie. AdăugaÈ›i carnea tocată, amestecaÈ›i È™i înăbuÈ™iÈ›i 3-4 minute.
Ingrediente:
4,00 buc.
Vinete
500,00 g
2,00 buc.
Ceapă
30,00 g
5,00 căței
Usturoi
3,00 buc.
Roșii
2,00 buc.
1,00 linguriță
1,00 linguriță
3,00 linguri
Ardei iute
100,00 g
Cașcaval (opțional)
1,00 legătură
Pătrunjel
Sare
Piper negru măcinat
Ulei de măsline / palmier
![](https://static.wixstatic.com/media/2ae195_c29028d82e1741419a83fe276b38417b~mv2_d_1600_1200_s_2.jpeg/v1/crop/x_0,y_48,w_1600,h_1104/fill/w_239,h_155,al_c,q_80,usm_0.33_1.00_0.00,enc_auto/2ae195_c29028d82e1741419a83fe276b38417b~mv2_d_1600_1200_s_2.jpeg)
3. DecojiÈ›i roÈ™iile È™i le daÈ›i prin blender (sau le daÈ›i prin răzătoare). AdăugaÈ›i piureul de roÈ™ii peste carnea tocată. PresaÈ›i usturoiul sau daÈ›i-l prin răzătoarea mică, tăiaÈ›i jumătate de ardei iute fâÈ™ii subÈ›iri. AdăugaÈ›i usturoiul È™i ardeiul în compoziÈ›ia de carne, amestecaÈ›i bine È™i înăbuÈ™iÈ›i timp de 10 minute. AsezonaÈ›i cu sare È™i piper, după gust. La sfârÈ™it, adăugaÈ›i pătrunjel tocat, amestecaÈ›i, luaÈ›i de pe foc È™i scurgeÈ›i de zeamă.
​
4. AÈ™ezaÈ›i vinetele pe tava de copt È™i le umpleÈ›i cu umplutura de carne. DecoraÈ›i cu jumătăți de ardei iute È™i opÈ›ional spre sfârÈ™itul coacerii presăraÈ›i caÈ™caval ras pe deasupra. CoaceÈ›i în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C timp de 45 minute.